Muradiye'de Farkındalık ve Yaptırım
Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde yoğunlaşan denetimlerde, özel gereksinimli vatandaşlarımıza ait park yerlerini usulsüzce kullanan araç sürücüleri tespit edildi.
Yapılan incelemelerin ardından, bu sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince idari yaptırım uygulandı.
Bu tür denetimlerin, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları zorlukları azaltmada önemli bir adım olduğu belirtildi.
Denetimler Aralıksız Sürecek
Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, trafik düzeninin ve vatandaşların sosyal yaşamdaki haklarının korunması amacıyla bu tür faaliyetlerin aralıksız olarak sürdürüleceği vurgulandı.
"Vatandaşlarımızın sosyal yaşamda karşılaştıkları zorlukların azaltılması ve trafik düzeninin sağlanması amacıyla, faaliyetlerimiz aralıksız olarak sürdürülecektir."
Jandarma ekipleri, tüm sürücüleri, engelli park yerleri başta olmak üzere, trafik kurallarına ve toplumsal etik değerlere uymaya davet etti.
Sürücülere Önemli Hatırlatma: Engelli bireylere ayrılan park yerlerinin usulsüz kullanımı, yüksek para cezaları ile sonuçlanmakta ve en önemlisi, ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetine yol açmaktadır.
Yorum Yazın :Misafir