ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

Vali Enver Ünlü Başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında il koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eklenme:12.06.2024 / 11:43          Güncelleme:12.06.2024 / 11:43

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Ünlü'nün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Ünlü Açıklama Yaptı:

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Enver Ünlü, kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesinde alınması gereken tedbirlere değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle aile içi şiddet olaylarının altında yatan sebepleri bizim daha önceden mahalledeki komşularından, tanıdıklarından, okula giden öğrencilerden veya aile bireylerinin yapacağı başvurulardan hareketle haberdar olup bununla ilgili gerekli tedbirleri almamız gerekmektedir. Aile içi geçimsizlik veya aile arasındaki tartışma sebebiyle eşini ve çocuğunu öldürüp kendi hayatına son veren vakalar var. Bunları önleyebilmek adına gerekli tüm çalışmalar yapılmalıdır."

Kadın Konukevi Konusu Ele Alındı:

Toplantının gündem maddesi olan illerde kadın konukevleri açılması konusunu da dile getiren Vali Ünlü şunları söyledi:

"Toplantımızda ilk olarak ilk beş ayı değerlendireceğiz. Sonra kadın konuk evinin açılması ile ilgili süreci görüşeceğiz. İlimizde gerçekleşen kadın cinayetleri sayısı baz alınarak önleyici hizmet modelini görüşeceğiz. Jandarmamız, emniyetimiz, kolu kuvvetlerimiz farkındalık eğitimi veriyorlar. Bu farkındalık eğitimlerini ve burada yaşanan aksaklıkları değerlendireceğiz."

Toplantıda Neler Görüşüldü?:

Kadına yönelik şiddetle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda ilgili kurumlar, yapmış oldukları çalışmalara dair katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca il geneli ve ilçeler bazında kadına yönelik şiddet vakaları, alınan koruma tedbirleri, şiddete uğrayan kadınlara yönelik sunulan psikolojik ve sosyal destek hizmetleri ve bu alandaki çalışmaların değerlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45