ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

Manisa'da Motosiklet, Scooter ve Elektrikli Scooter Kullanımı Yasaklandı

Manisa Valiliği, bölgede beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle motosiklet, scooter ve elektrikli scooter kullanımını yasakladı.

Eklenme:26.11.2023 / 16:12          Güncelleme:26.11.2023 / 16:12

HABER:SERKAN ÖZCAN

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısında, Manisa'da cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (30-60 kg/m2) yağış ve rüzgarın güney-güneybatı yönlerden fırtına (40-75 km/sa) şeklinde eseceği belirtildi. Bu nedenle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca, Manisa Valiliği, motosiklet, scooter ve elektrikli scooter kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bu araçların trafiğe çıkmasını yasakladı.

Yasak, 26 Kasım 2023 tarihi saat 15.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca idari yaptırım kararı uygulanacak.

Yasağa uymayanlara idari yaptırım uygulanacak

Yasağa uymayan motosiklet, scooter ve elektrikli scooter kullanıcılarına Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanacak. Bu kapsamda, her bir araç için 297 TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca, araç trafikten men edilecek.

Valiliğin açıklamasında, motosiklet, scooter ve elektrikli scooter kullanıcılarının yasak süresince toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri istendi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45