ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

NİHAL AKÇURA MTAL ROMANYA’ DA PROJE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Manisa Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 2020-1-SK01-KA229-078231_2 numaralı “Game Literacy and Learning” (Oyun Okuryazarlığı ve Öğrenme) isimli proje çalışmalarına 5 ülkenin (Türkiye-Slovakya-Bulgaristan-Romanya-Portekiz) katılımıyla gerçekleşen Erasmus+ Proje çalışmalarını tamamlayıp yurda döndü.

Eklenme:21.03.2023 / 21:35          Güncelleme:21.03.2023 / 21:35

 Proje çalışmaları Romanya’nın Buzau şehrinde ki “Lıceul Teoretıc Alexandru Marghıloman” isimli Lisede gerçekleşti. Proje çalışmalarına her ülkeden 6 öğrenci ve 2 öğretmen katıldı. Ev sahibi kurumla beraber toplam en az 50 kişilik bir ekiple çalışmalar yapıldı.
      Tüm ülkelerden gelen öğrenciler birlikte Mart ayının gelişini kutlamak için sergi salonunda kolye, bileklik ve yüzük yaptılar. Her ülke önceden hazırlamış oldukları ülkelerinin gelenek ve göreneklerini tanıtan sunumlar yaptılar. Okul öğrencileri ata oyunu mangala oyununu tanıttı. Ayrıca konaklama- seyahat ve yiyecek içecek bölümleri sunumla tanıtıldı. Her ülke hazırlamış oldukları derslerde kullanılabilecek oyunların sunumları yaptı. Mobil cihazlarla Buzau şehrinde Hazine avı oyunu oynandı. Kahoot oyunu oynandı. Bir hafta boyunca projeyle ilgili her ülkeden karma öğrencilerle çok fazla etkinlik yapıldı. Bu sayede öğrenciler grup atmosferinde aralarındaki sosyal ve kültürel engelleri yıkarak birbirlerini tanıdılar. 

Kültürel gezi olarak Drakula Şatosu gezildi. Ayrıca Romanya’nın önemli Kentlerinden biri olan Braşov kenti gezildi. Buzau’da yer alan Çamur Volkanları’na ziyaret edildi. Veda gecesinde Romanya kültürel dans gösterisi yapıldı. Ayrıca öğrenciler Romanya’nın başkenti Bükreş’i de ziyaret etme şansına sahip oldular. Bükreş’teki Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Bükreş’in Önemli yapıtlarından parlemento binası ziyaret edildi. Bunun dışında Bükreş Eski Çarşı (Old Town) gezildi. 

       Manisa’ya özgü Mesir Macunu öğrencilere ve öğretmenlere hediye edildi bu sayede ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı yapıldı.       
    Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz; “ Projemizin konusu oyunlarımızı eğitimle birleştirirsek öğrenme daha kalıcı olur, dedi. Öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa uçağa bindiler ve ilk defa yurtdışına 5 ülkenin katılıyla gerçekleşecek olan çalışmalara katıldılar. Burada öğrenciler dolu dolu çok güzel çalışmalar yaptılar.  5 ülke öğrencileri birbiriyle takım çalışması yaparak hem İngilizcelerini hem de özgüvenlerini geliştirdiler. Ayrıca vizyonları gelişti. Romanya’nın önemli kentlerini gezerek ufuklarını geliştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerimiz ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek yurda döndü” dedi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45