ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

ŞEHZADELER ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERİN PROJESİNE DESTEK VERD

Gazi İlköğretim Okulu’nda öğrencilere çevre ve doğayı koruma bilinci aşılamak üzere başlatılan Atık Yağ Geri Dönüşüm projesi kapsamında toplanan bitkisel atık yağlar, Şehzadeler Belediyesi görevlileri tarafından teslim alındı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Öğrencilerimizi çevre duyarlılıkları nedeniyle tebrik ediyorum.” dedi.

Eklenme:17.06.2021 / 11:42          Güncelleme:17.06.2021 / 11:42

Gazi İlkokulu’nda öğrencilere çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla 2-A Sınıf Öğretmeni Sevim Gürbüz önderliğinde Atık Yağ Geri Dönüşüm projesi hazırlanarak, hayata geçirildi. Bu eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler bitkisel atık yağları toplayarak depoladı ve proje sonunda geri dönüştürülmek üzere Şehzadeler Belediyesi Çevre Mühendisi Edip Safa Özkan’a teslim etti.

BİTKİSEL ATIK YAĞLAR NEDEN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ?

Bitkisel atık yağların geri dönüştürülmesinin önemi hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediyesi Çevre Mühendisi Edip Safa Özkan “Atık yağların geri dönüştürülmesi ile birlikte suda yaşayan canlıları ve su kaynaklarını korumak mümkün hale gelir. Bu yağlar, güzel bir şekilde işlem görmezse sulara bulaşabilir. Bundan sonra göl ve denizlere kadar ulaşma imkanı vardır. Bir litre olan bitkisel atık yağ bir milyon litre suyu kirletir. Bu sebepten dolayı çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sulara karıştırmamak, evlerde de mutfak lavabosundan atmamak gerekmektedir. Atık yağların geri dönüşmesi ile birlikte yeraltı suları ve toprak korunur ve temiz tutulur. Toprağa bulaştığı anda toprağı kirletme ve toprağın verimlilik oranını düşürücü etkiye sahiptir. Bu geri dönüşüm ile birlikte ortaya çıkabilecek yangınlar önlenir ve kötü kokular engellenir. Eğer dökülürse ormanlarda yangına ve bununla birlikte doğanın tahrip olmasına sebep olur. Doğanın tahrip olması da hava kirliliği, oksijensiz ortam, dünyanın yapısının bozulması gibi önemli sorunlara dolaylı yoldan yol açar.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Omer Faruk Çelik de “Çevreyi ve doğayı koruma bilinci ile başlatılan bu projede emeği geçen Sevim Gürbüz öğretmenimize, çevreci çocuklarımıza ve onları destekleyen velilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45