ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

ŞEHZADELERİN KURSU PANDEMİ SÜRECİNDE DERMAN OLDU

Şehzadeler Belediyesi, açtığı el sanatları kursuyla pandemi sürecinde evde kalan otizmli bireylerin ve ailelerinin imdadına yetişti. Belediyenin kendileri için özel açtığı ‘Ahşap boyama kursu’na katılan otizmli bireyler, aldıkları mesleki eğitim sayesinde bir yandan öğrenirken, diğer yandan da sosyalleşti. Katıldıkları kurs ile pandemi sürecini daha rahat geçiren otizmli Hilal Güngör (25) ve Osman Serdar Arslan (21), ürettiklerini ise aile bireylerine hediye ediyor.

Eklenme:10.03.2021 / 11:17          Güncelleme:10.03.2021 / 11:17

Şehzadeler Belediyesi, bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla orta, ağır düzeyde otizm engelli olan bireyler için ahşap boyama kursu açtı. Tarihi Kurşunlu Han’da düzenlenen kursa katılan otizmli Hilal Güngör ve Osman Serdar Arslan, öğretmenleri Meral Demir ve Hakan Karataş eşliğinde, ahşap zımparalama ve boyaması, seramik hamurundan da yaprak ve çiçekler yapıyor. Aldıkları mesleki eğitim sayesinde bir yandan öğrenen ve sosyalleşen kursiyerler, üretmenin de mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerler ürettiği ürünleri aile bireylerine hediye ediyor.

El sanatları öğretmeni Meral Demir, “Otizmli ailelerin kurs talebi oldu. Ben de talebi Şehzadeler Belediyesi yetkililerine ilettim. Otizmli çocuklarımıza ahşap boyama ile ilgili bir kurs açtık. Pandemi sürecinde başka bir yere gidemeyen çocuklar kursa geldiği zaman çok seviniyorlar. Ahşabın zımparalanması ve boyamasını kendi başlarına yapabiliyorlar. Ürünleri istedikleri gibi boyayarak mutlu oluyorlar. Seramik hamurundan yapraklar ve çiçekler yapıyoruz. Hamur, çocuklarımızın hem bedenlerinin hem de ellerinin motor ve kas gelişimini sağlıyor” diye konuştu.

Kursiyer Hilal Güngör’ün annesi Arife Güngör, “Kurs çok faydalı oldu. En önemlisi de çocuklar evden dışarı çıktı ve sosyalleşti. Pandemiden dolayı evde enerjilerini atamıyorlardı. Kurs sayesinde çocuklar enerjilerini attığı için de çok mutlu oluyorlar. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45