ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

Manisa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Duyar, güven tazeledi

Mitolojik çağın gölgesinde yer alan Niobe Doğa Kafe’de gerçekleştirilen Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği 1. Olağan Genel Kurul toplantısında, Dernek Başkanı Turgay Duyar güven tazeledi.

Eklenme:06.08.2019 / 17:59          Güncelleme:06.08.2019 / 17:59

Genel Kurula, Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç ile Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı ve ilçelerden gelen gazeteciler katıldı. 
Divan Başkanlığını Turgutlu’dan Erkan Şimşek, katip üyeliklerini Soma ilçesinden Şuayip Baybure ve Arife Günet’in yaptığı genel kurulda konuşan dernek başkanı Turgay Duyar, 25 Mart 2019 tarihinde kuruluş dilekçesi verilerek kurulan ve 10 Nisan 2019 tarihinde İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nce kuruluşu onaylandığını hatırlatarak, derneğin kısa sürede önemli ölçüde işler başardığını ifade etti.
Duyar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
“Derneğimiz kuruluşunu tamamladıktan sonra ilk olarak kurucu yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Manisa Vali’miz sayın Ahmet Deniz'i makamında ziyaret ederek, kendisine dernek ve yapacağı faaliyetler hakkında bilgiler verdik. Kuruluşumuz aşamasında, 479’uncusu düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Tertip Komitesine 2 ayrı proje sunduk. Bunlardan birincisi festival kapsamında yer alan sergiler arasında, dernek olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Dünden Bugüne Basında Mesir’ isimli eski gazete haberleri sergisini açtık. İçinde bulunduğumuz çağın gereklerine ayak uydurmak amacıyla basın sektöründe çalışan gazeteci arkadaşlarımızın, yaptıkları işi belgeleyebilmeleri açısından merkez ve ilçelerdeki Mesleki Eğitim Merkezlerine müracat etmeleri konusunda öncülük yaparak müracaatlarını gerçekleştirdik. Zaman içersinde gerekli eğitim ve sınavlara girdikten sonra belgelerini almaya hak kazanacaklar.” 

-Derneğimiz eğitim yuvası 

Başkan Duyar, Dernek tüzüğüne uygun olarak eğitim amaçlı çalışmalar kapsamında, almış oldukları yönetim kurulu kararıyla, il merkezinde son 6 ay içerisinde yayın hayatına son verilen yerel gazetelerde çalışan gazetecilerin iş bulma yelpazesini genişletmek amacıyla girişimde bulunduklarını kaydetti.
Yaptıkları girişim ve çalışmalar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği protokolünü geçtiğimiz hafta sonu imzaladıklarını kaydeden Başkan Duyar, “İmza altına alınan protokol kapsamında dernek binamızda 12 arkadaşımıza İşkur destekli “Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım” kursu veriyoruz. Kurs süresince kursa katılan emektar gazeteci arkadaşlarımıza İşkur tarafından cep harçlığı verilecek olup, kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın da sahibi olacaklar.” Dedi.

-Sektöre can verecek uygulamalar hayata geçirilmeli

Manisa’da son dönemde 4 yerel gazetenin kapandığı kentte yaklaşık 30 gazetecinin işsiz kaldığını belirten Başkan Duyar, yerel basının gelişimi için kararlar alınmasını beklediklerini vurguladı.
Manisa Valisi Ahmet Denizin yayınladığı resmi ilan genelgesinin yerel medya ve gazetecilere önemli bir destek sağladığını kaydeden Başkan Duyar, “Yargı Reformu Strateji Belgesinde resmi ilan statüsünde bulunan icra ilanlarının yaygın ve yerel gazetelerde yayınlanması zorunluluğunun ortadan kaldırılması, özellikle yerel basın için ilan gelirlerinin yarısının azalması anlamına gelmektedir. Bu anlamda hala geç kalınmış değildir, müjdeli bir haber bekleyişimiz umutla devam etmektedir.” Diye konuştu. 
Başkan Duyar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel basına teşvik vermek adına başlattığı projenin benzerini Manisa ve ilçelerinde hayata geçirmek amacıyla da AK Parti, MHP ve CHP Manisa Milletvekilleri ile görüşmelerinin sürüdüğünü belirtti. 
Derneğin Soma ve Kula ilçelerinde temsilciliklerinin açılacağını söyleyen Başkan Duyar, Kurban Bayramı sonrasında Soma ve Kula ilçe temsilciliklerinin de törenle açılacağını sözlerine ekledi. 
Yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu üyeliklerine Turgay Duyar, Soner Övümlü, Hasan Yiğen, Erkan Şimşek, Kamil Tekmen, Tufan Taner Savcı ve Burak Dalaslan, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Yılmaz Sarıpınar, Hüseyin Keskin ve Batuhan Ulu seçildiler.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45