ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

YUNUSEMRE İLE TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYORLAR

Yunusemreli hanımlar en güzel geleneksel el sanatlarından biri olan Tezhip sanatını öğreniyor. Yunus Emre Kültür Parkı Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen kursta Tezhip Hocası Zuhal Dindar eşliğinde kursiyerler, birbirinden güzel eserleri sergileme fırsatı buluyor.

Eklenme:05.11.2019 / 16:29          Güncelleme:05.11.2019 / 16:29

Yunusemre Belediyesi bünyesinde açtığı kurslar ile birçok hanımın hem güzel vakit geçirmesini hem de birbirinden farklı hobiler edinmesine imkan tanıyor. Yunus Emre Kültür Parkı Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde tezhip sanatı hocası Zuhal Dindar tarafından verilen Tezhip Kursu ilgi görüyor. Kursa ilişkin bilgi veren Kurs Eğitmeni Zuhal Dindar, geleneksel sanatlardan olan tezhip sanatını yaşatmayı amaçladıklarını kaydetti. Dindar konuya ilişkin yaptığı açıklamada   “Bu güzel merkezde Pazartesi ve Çarşamba günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında kurs veriyoruz. Burada öğrencilerimize tezhip sanatını öğretiyoruz. Tezhip dışında belirli program dahilinde çini, temel sanat eğitimi, telkari ve kazaziye kursları veriyoruz. Bu kurslarımızdan faydalanmak isteyen  sanatseverlerimiz Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ya da Yunus Emre Kültür Parkı’na gelerek kayıt yaptırabilir” dedi.

 

Tezhip sanatıyla 6 yıldır ilgilendiğini anlatan kursiyerlerden Sevil Berberoğlu, bu sanatla ilgilenen herkesin eğitim alması gerektiğini belirtti. Berberoğlu, “Bu sanat ile yaklaşık 6 yıl önce tanıştım. Hocam Zuhal Dindar sayesinde ilerleme kaydettim. Burada ortam çok güzel. Burada hem sanatımızı ilerletiyoruz hem de vaktimizi güzel değerlendiriyoruz. Bizlere bu imkanları tanıyan başta Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. Yasemin Balcı ise duygularını şu sözlerle anlattı: “Yaklaşık 4 senedir tezhip sanatıyla uğraşıyoruz. Burada geleneksel sanatlara uygun çok güzel bir konakta çalışıyoruz. Bu güzel ortamı bizlere açan Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederim. Burada başka sanatlar ile de ilgileniyoruz. Ben ayrıca bu alanımızda  telkari ve kazaziye üzerine dersler veriyorum.” 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45