ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

AK Parti’li Özkan’dan kurtuluş günü mesajı

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

Eklenme:06.09.2019 / 12:52          Güncelleme:29.09.2019 / 15:45

Özkan, mesajında, esaret altında yaşamayı kabul etmeyen Türk milletinin, sahip olduğu manevi güç ve eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek, dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen düşmanı def ettiğini ve Manisa’yı özgürlüğüne kavuşturduğunu ifade etti.

30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz ile birlikte İzmir’e doğru kaçmaya başlayan düşman askerlerinin, kaçarken evleri ateşe verdiğini, insanlarımızı katlettiğini anımsatan Özkan, o dönemde, Manisa’nın en eski kütüphanesi olan Nişancı Paşa Kütüphanesi’nde bulunan eserlerden bir tanesinin bile kurtarılamadığını aktardı. Özkan, mesajında o dönemi anlatırken, “Yunan Ordusu ve yerli işbirlikçileri, Türk ordusunun Manisa’ya yaklaşması üzerine şehrimizin yüzde 85’ini yakıp yıkmıştır. İlk olarak Demirci ilçemiz kurtarıldığında, bu gelişme tüm şehrimize ve ülkemize moral kaynağı olmuştur. Afyon ve Uşak’tan gelen Korgeneral Fahrettin Altay Paşa komutasındaki Süvari Kolordusu’na bağlı süvari birlikleri hiç durmadan İzmir’e doğru ilerleyişini devam ettirmiştir. Tümgeneral Mürsel Bakü Paşa komutasındaki Süvari Tümeni ise, Kula, Salihli ve Turgutlu’yu işgalden kurtardıktan sonra 8 Eylül 1922 günü Manisa’mıza ulaşmıştır. Düşman güçleri, milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bir daha ayak basamayacakları şekilde topraklarımızdan def edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Şanlı ecdadımızın, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzuru ve birliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiğini dile getiren Özkan, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Bu cennet vatanda özgürce yaşamamızı sağlayan kahraman ecdadımıza şükran borçluyuz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın, bu acıları bir daha milletimize yaşatmasın. Bu vesileyle; Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. seneyi devriyesini kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet dilerim.”

Etiketler :
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45