ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

Vali Deniz, Yabancı Öğrenciler İle İftar Yapt

Vali Ahmet Deniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Eklenme:25.05.2019 / 14:40          Güncelleme:25.05.2019 / 14:40

Düzenlenen iftara; Vali Ahmet Deniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof Dr. A. Kemal Çelebi ve Eşi Asiye Gül Çelebi, Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Güreser ile Suriye, Somali, Çin, İran, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan olmak üzere 150 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Suriyeli öğrenci Beşir Najeh Alkali’nin Kuranı Kerim Tilaveti ve akşam ezanı okumasının ardından oruçlar açıldı.

İftar programında konuşan Rektör Prof Dr. A. Kemal Çelebi, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde eğitim gören misafir öğrencilere verdikleri öneme değinerek Manisa Valiliği, kamu kurumları, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları olarak yabancı öğrencilerin ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermeyi, onlara sahip çıkmayı görev edindiklerini ifade etti.

Burada, Dünyaya Güzel Bir Mesaj var

Vali Ahmet Deniz de yaptığı konuşmada “ Ramazan ayı bereketiyle, rahmetiyle güzellikleri paylaştığımız bir ay. Farklı dine, farklı etnik yapıya mensup, farklı ülkelerden yüzlerce öğrencimiz burada o yüzden bu sofra kardeşlik ve gönül sofrası. Buradan tüm Dünyaya verdiğimiz güzel bir mesaj var. Dünyamızın buradaki kardeşliğe, sevgi ve saygıya ihtiyacı var. Önemli olan düşüncesi, inancı ne olursa olsun her insanın eşit olarak yaratıldığını bilmek. Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde ‘siyahın beyaza, Arap’ın Aceme üstünlüğü yok’ diyor. Üstünlük, iyilik ve takvadır. İyi ve düzgün insan isen üstünsün, gönül insanı isen, hoşgörü sahibi isen üstünsün.”dedi.

Hepimizin İhtiyacı Hoşgörü, Sevgi ve Merhamet

Türkiye’nin Yunusemre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana’nın sevgi tohumlarını attığı hoşgörü coğrafyası olduğunu vurgulayan Vali Deniz “İnsanlığın ihtiyacı olan şey hoşgörü, merhamet ve sevgi. Aklıselim, kalbi selim insanlar olmalıyız. Burada güzel bir sofradayız ama Dünyanın birçok yerinde maalesef kan ve gözyaşı var o insanların yaşadığı acıyı ve hüznü hepimizin hissetmesi lazım. Biz, sizleri Türkiye’nin gönül elçileri olarak görüyoruz. Burada gördüğünüz güzellikleri ve misafirperverliği ülkelerinize döndüğünüzde paylaşın.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Deniz ve Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi öğrencilerle sohbet etti.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45