ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL
SON DAKİKA :

Başkan Adayı Kıraloğlu: "Şehit ve Gazi Ailelerinin Elektrik ve Su Faturalarını Biz Ödeyeceğiz"

Demokrat Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Canuyar Sera Park’ta düzenlenen programa DP Manisa İl Başkanı İdris Mecek, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, belediye meclis üye adayları katıldı.

Eklenme:26.02.2019 / 20:28          Güncelleme:26.02.2019 / 20:29

Parti ayrımı yapmadan bütün vatandaşlara hizmet götürmenin bir borç olduğunu belirten Kıraloğlu, olaya partiler olarak bakmadığını, Manisa açısından baktığını kaydetti. 
Manisa’nın girişlerinin çok kötü olduğunu ifade eden Kıraloğlu, “Otobüs garından eve doğru tren garına doğru gidiyorsunuz. Yani köy desen köy değil, çok kötü ya sanki İstanbul'un kenar semtlerinden birinden geçiyorsunuz gibi bir hava var. Turgutlu tarafından gelirken hayvan pazarında oradan bu tarafa doğru geliyorsunuz. Çok affedersiniz utanarak söylüyorum bir şehrin girişinde genelev olur mu ya. Büyükşehir burası yani bunu sol tarafında genelev var şehrin girişi. Manisa'da belediye başkanları, 10 tane milletvekili var, bunlara bakmaları lazım. Burası modern bir şehir olması lazım. Amacımız modern bir Manisa yaratabilmek” dedi. 
Kıraloğlu, şehit yakınları ve gazi ailelerinin elektrik ve su faturalarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Kıraloğlu, “Belediyeye ait bütün kurslar bu ailelerin çocuklarına ücretsiz olacak birinci projemiz buydu. Tabii şehit ve gazi aileleri hepimiz için çok önemli onlar bu vatanı savunmak için Vatan topraklarını savunmak için kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar hepimizin onlara bir minnet borcu var. Öğrenciler için kız ve erkek yurtları diye düşündük. Malum dışarıdan gelen çok öğrenci var ve bu konuda sıkıntı duyuyorlar. Eğer biz Şehzadeler tarafına düzgün yurtlar yapabilirsek öğrenci buraya gelecek. Öğrencilerin esnafa da belli oranda katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Burayı da gayet güzel yaşanabilir bir ortam hazırlayıp geleceğin ümidi gençlerin düzgün fiziksel şartlarda yaşamasını sağlayacak. İnşallah 3 projemiz Şehzadeler tarafında olmayan çok amaçlı kapalı pazar yeri projesi yani bakıyorum. Türkiye'nin her tarafında illerde ilçelerde yapılmış ama Manisa'da niye yapılmıyor. Benim aklım basmıyor hakikaten basmıyor ama inşallah biz gelirsek bunu yapacağız. Bu pazar yeri çok amaçlı olacak” dedi. 

Şehzadeler bölgesinde tarım ve hayvancılığın yapıldığını açıklayan Kıraloğlu, “Bizim burada yapmamız gereken üretimi destekleyeceğiz.  Tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz bu belediyenin görevleri arasında mıdır evet arasındadır. Çünkü bunu belediyeler kurdukları şirketler aracılığı ile yapıyorlar, üreticiye destek veriyorlar. Buradaki en temel nedir üreticinin ürününü direk ihraç edebilmesi. Şimdi çiftçi köylü ürünü nasıl direk bir acile belediyenin kuracağı şirket bu ürünlerle ilgili işleme ve paketleme tesisi kurarsa çiftçinin köylünün yanında durursa çiftçinin normalde 9 liraya sattığı üzümü,  11 lira 12 liraya alıp kar amacı çok fazla kar amacı gütmeden ihracatını yaparsa bu ihracatı köylü yapmış olur.  Köylü, çiftçi para kazanmadan bu Manisa'da esnaf belini doğrultamaz. Eskiden köyden 30 kişi 40 kişi gelirdi. Düğün alışverişine mobilyasında yatağından gelinliğinden aklınıza ne geliyorsa her şeyinden bir mağazadan alırdı giderdi. Hasat zamanı da gelir parayı bırakırdı. İnsanlar para kazanıyordu. Yani şimdi ne oluyor köylü hem fiziki olarak çamura batmış tarlasına giremez durumda. Hem de maddi manevi çok durumda bizim temel hedefimiz bu insanları ayağa kaldırmak burada söyle köprü yaptım böyle yol yaptım, çöpleri en iyi ben toplarım demekle belediyecilik olmuyor” diye konuştu. 
 Kooperatifleşmeye önem vereceklerini ifade eden Kıraloğlu, kooperatifleşmeden, ürünü satmadan insanların bu dünya şartlarında yaşama şansının olmadığını açıkladı. Kıraloğlu, kooperatifleşmek için, toprakları daha verimli hale getirmek için analiz laboratuvarı kuracağını söyledi. belediye meclis üyelerinin gruplar halinde yurt dışına gittiğini belirten Kıraloğlu, belediye başkanı olduğu takdirde bu tür gereksiz ziyaretleri iptal edeceğini, o paralarla Hollanda’dan profesörleri, ziraat mühendislerini getireceğini, Şehzadeler’de tarımı geliştirmek için harcayacağını vurguladı. 
Büyükşehir belediyesinin her yıl 1 trilyon para vererek Konya’dan lale getirdiğini aktaran Kıraloğlu, burada lalenin kralını yetiştireceklerini, hatta yurt dışına ihraç edeceklerini kaydetti. Kıraloğlu, eğitime daha fazla bütçe ayıracaklarını açıkladı. Kıraloğlu, “Tarihi Manisa beziyle ilgili çalışma yapacağız. Eğer satılabilirse satacağız. Bununla ilgili bir fabrikada kurulabilir. Hedefimizi yeni istihdam sahaları açmak. Bin kişiye istihdam sağlarsak belediye şirketleri aracılığıyla örnek bir belediye olabiliriz” dedi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2018 manisaolay.org
www.manisaolay.org
info@manisaolay.org
Rss Mobile @ManisaOlay /manisaolay

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Manisa Olay

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. | Tasarım ve Kodlama : Atölye 45